Toulky Marta

Austrálie 2007 - 2021




DVĚ ZPRÁVY 2021

Ahoj všichni
Mám pro vás dvě zprávy. A obě jsou dobré, ba přímo výborné!

1) Vyhrála jsem druhou cenu v Trapsavci 2021 za básničku Vzkříšení. Je to moje pátá cena v téhle soutěži. Tentokrát v kategorii Oldpsavec, což není kvůli pokročilému věku, ale sem se pošupují psavci po třech výhrách. Já jsem do ní vlezla po čtyřech, protože jsem předtím vyhrála dvě najednou. Mám z toho obří radost, ale současně je mně děsně líto, že se nemůžu zúčastnit vyhlášení, slavnostní akce a trapsaveckého ohně. Já bych letos vydržela i tu vodu z kohoutku, co jim tam Pajda pustil, užívala bych si to kroupa nekroupa, jen kdybych mohla být s nimi. Snad příště, těším se na všechny i bez ceny, hlavně ať už mě australští bachaři pustí na rodnou hroudu.

https://www.trapsavec.cz/
Vysledky_Trapsavec_2021

Nenechte se na stránkách kamarádů zmást číslama. Trapsavci letos bylo opravdu padesát let, ale ročník je teprve 47. O přerušení se postarali soudruzi z STB (vysvětlivka pro mladé ročníky, STB dohlížela na vydaná opatření, komunistická, ne kovidová, ale vyšlo to nastejno)

2) Povedlo se mně moji knížku přechroustat do elektronické verze vhodné pro čtečky, tablety a jiné elektroblbosti. Tedy aspoň doufám, protože já mám šanci to vyzkoušet jen na svém stařičkém tabletu. Sice je to taková chudá popelkovská verze, protože se mně nepovedlo konvertovat obrázky, fotky, ikony, mapy atd., ale číst se dá. Takže klidně stahujte, čtěte a bavte se.

Australie_s_usmevem.epub - zde ke stažení
Australie_s_usmevem.mobi - zde ke stažení

Mějte se a smějte se a mejte se.
Klokaní pracku zalamuje a na zmrtvýchvstání se těší
Vaše Marta Pelda Pelikánová


VZKŘÍŠENÍ


Když déšť brečí slané slzy
    nad hrobkou léta
    a stromy v úctě větve sklání,
už teď se těším,
    že při jarním tání
    oslavím zmrtvýchvstání.